Fugro Next

Specialist Fugro heeft het Remote Operations Center ontwikkeld. Het ROC is gevestigd in Perth in hun internationale telecommunicatiecentrum en helpt Fugro’s maritieme activiteiten voor de kust van West-Australië op een geheel nieuwe manier te bedienen dankzij satellieten, automatisering en innovatie.

Via satellietnetwerk werken ze eraan om een ​​vloot van maritieme onderwaterrobots te besturen. Deze drones zenden high-definition video naar externe operators in Perth vanaf een ongelooflijke diepte. In combinatie met het bereik van een satellietnetwerk zou Fugro deze drone mogelijkheid op afstand overal ter wereld kunnen inzetten – van de kusten van Afrika tot aan de Amerikaanse kust.

Deze robots gaan tot 4000 meter onder het oppervlak van enkele van de ruwste oceanen ter wereld, met taken als inspectie, reparatie en onderhoud op afstand van de Fugro-infrastructuur. Om de ROV’s te besturen was er een app nodig zodat de operator gemakkelijk zijn weg kan vinden. Deze mochten wij ontwikkelen.

Dit gebruik van satelliettechnologie betekent een grotere efficiëntie voor Fugro, en betekent ook een grotere mate van veiligheid op de werkplek, omdat het de behoefte aan bemanningsboten vermindert om onderzeese infrastructuur te bezoeken. Fugro kan nu zijn onderzeese activa behouden voor de kust van West-Australië, inclusief olie- en gasbronnen, telecommunicatiekabels en meer.

  • Client Fugro
  • Date January 29, 2015
  • Tags App, UI / UX